Udtrække liste af AKRONYMER og forkortelser fra et Word-dokument

Du har måske i visse dokumenter brug for at benytte mange forkortelser eller akronymer (dvs. ord dannet af forbogstaverne fra et navn sammensat af flere ord, f.eks. ”VBA” for ”Visual Basic for Applications”). Du bør ikke tage det for givet, at alle læsere kender betydningen af alle akronymer. Det er en hjælp for læseren, hvis du inkluderer definitionen eller det fulde navn, første gang du anvender et akronym. Det samme kan gøre sig gældende for forkortelser.

Desuden kan det være en god ide at lave en samlet liste med forkortelser og/eller akronymer og deres definitioner. Det kan være en tidskrævende opgave og opbygge en sådan liste, hvis der er tale om store dokumenter med mange forkortelser og akronymer. Der er heldigvis hjælp at hente til den opgave. Nedenfor finder du information om en gratis makro, jeg har lavet, som kan finde akronymer i et dokument og liste dem i et nyt dokument, hvor du selv kan tilføje definitioner.

Gratis Word-makro klar til brug – udtræk AKRONYMER (uden definitioner)

Ved hjælp af makroen, som du kan hente via linket nedenfor, kan du automatisk få lavet en liste bestående af ord, som er skrevet med 3 eller flere store bogstaver i dit dokument. Listen bliver lavet som en tabel, hvor du efterfølgende kan tilføje definitionerne på akronymerne. Listen indeholder også sidetallet på det første sted i dokumentet, hvor det enkelte akronym er anvendt. Makroen kan du hente på følgende side, ”Macro – extract ACRONYMS to new document”, hvor du også finder flere detaljer om makroen: https://www.thedoctools.com/word-macros-tips/word-macros/extract-acronyms-to-new-document

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,