Om MVP – Most Valuable Professional i Word

Congratulations! You have received the Microsoft MVP Award

Sådan lød overskriften i en e-mail, jeg modtog fra Microsoft, første gang den 1. juli 2008. At finde en sådan e-mail i sin indbakke er ikke hverdagskost. Den skulle lige læses en ekstra gang, men det var ikke spam – det var ganske vist:

Jeg havde modtaget den prestigefulde Microsoft Most Valuable Professional (MVP) Award i Word med retten til i det næste år at kalde mig Microsoft MVP. Jeg har nu modtaget award som MVP hvert år siden 2008, nu i alt 17 gange – senest 10. juli 2024.

Microsoft beskriver MVP-prisen sådan – uddrag fra Microsofts side Program Overview, hvor du kan læse mere om MVP-awarden:

For more than three decades, the Microsoft MVP Award has been our way of saying Thanks! to outstanding community leaders. The contributions MVPs make to the community, ranging from speaking engagements, to social media posts, to writing books, and to helping others in online communities, have incredible impact.

MVP-logoet – klik for at lære mere om MVP-awarden

Du kan finde mere information på The Microsoft MVP website.

Hvert år undersøger Microsoft særdeles grundigt, hvad man har foretaget sig det forgangne år. Man får ikke information om, hvad der præcis ligger til grund for tildelingen af awarden. Men jeg er givetvis blevet Microsoft MVP, fordi jeg – nu i efterhånden adskillige år – bl.a. har hjulpet mange mennesker fra hele verden ved at svare på de Word-spørgsmål, de har stillet via internettet, f.eks. i Microsoft fora, og fordi jeg på mit website har lavet Word add-ins, Word tips og makroer, som mange har nytte af. Denne blog startede jeg først efter 2008, men den har givetvis også haft betydning for vurderingen de efterfølgende år. Desuden har jeg nu i en del år sørget for, at to andre websites med masser af nyttig Word-hjælp bliver holdt i live, nemlig The Word MVP site og Shauna Kellys website.

Da jeg første gang modtog awarden i 2008, var der ca. 40 Word MVP'er på verdensplan. I 2024 er vi kun fem! Gennem årene har Microsoft ændret MVP-kategorierne. Min MVP-kategori hedder nu M365, og mit tekniske område har gennem alle årene været Word.

Jeg har tænkt mig at fortsætte med at hjælpe Word-brugere – også via denne blog. Det er dejligt at vide, at nogen har glæde at den hjælp, man giver. Gennem alle årene har jeg selv lært meget om Word ved at hjælpe – der skal altid lige tjekkes og undersøges noget, og hver gang bliver jeg selv klogere …