Om MVP – Most Valuable Professional i Word

Congratulations! You have received the Microsoft MVP Award

Sådan lød overskriften i en e-mail, jeg modtog fra Microsoft, første gang den 1. juli 2008. At finde en sådan e-mail i sin indbakke er ikke hverdagskost. Den skulle lige læses en ekstra gang, men det var ikke spam – det var ganske vist:

Jeg havde modtaget den prestigefulde Microsoft Most Valuable Professional (MVP) Award i Word med retten til i det næste år at kalde mig Microsoft MVP. Jeg har nu modtaget award som MVP hvert år siden 2008, nu i alt 16 gange – senest 6. juli 2023.

Microsoft MVP 2023 badge udstedt til mig, Lene Fredborg

Microsoft beskriver MVP-prisen sådan – uddrag fra Microsofts side Most Valuable Professional, Overview, hvor du kan læse mere om MVP-awarden:

Who are MVPs? Microsoft Most Valuable Professionals, or MVPs, are technology experts who passionately share their knowledge with the community. ... MVPs are always willing to help others – that's what sets them apart.

What is the MVP Award? For more than two decades, the Microsoft MVP Award is our way of saying "Thanks!" to outstanding community leaders.

MVP-logoet – klik for at lære mere om MVP-awarden

Du kan finde mere information på The Microsoft MVP website.

Hvert år undersøger Microsoft særdeles grundigt, hvad man har foretaget sig det forgangne år. Man får ikke information om, hvad der præcis ligger til grund for tildelingen af awarden. Men jeg er givetvis blevet Microsoft MVP, fordi jeg – nu i efterhånden adskillige år – bl.a. har hjulpet mange mennesker fra hele verden ved at svare på de Word-spørgsmål, de har stillet via internettet, f.eks. i Microsoft fora, og fordi jeg på mit website har lavet Word add-ins, Word tips og makroer, som mange har nytte af. Denne blog startede jeg først efter 2008, men den har givetvis også haft betydning for vurderingen de efterfølgende år. Desuden har jeg nu i en del år sørget for, at to andre websites med masser af nyttig Word-hjælp bliver holdt i live, nemlig The Word MVP site og Shauna Kellys website.

I perioden fra 2008, hvor jeg første gang modtog awarden, og frem til 2018, blev antallet af Word MVP'er halveret fra ca. 40 til ca. 20 personer i hele verden. Nu findes Word ikke længere som en separat MVP-award-kategori. Microsoft ændrede i 2018 kategorierne, så Word er nu inkluderet i Office Apps & Services, der både omfatter Word og de øvrige Office-programmer (Excel, PowerPoint m.fl.). I 2022 blev navnet på award-kategorien ændret til M365 Apps & Services. Mig bekendt er jeg fortsat den eneste danske MVP, der har Word som ekspertise.

Jeg har tænkt mig at fortsætte med at hjælpe Word-brugere – også via denne blog. Det er dejligt at vide, at nogen har glæde at den hjælp, man giver. Gennem alle årene har jeg selv lært meget om Word ved at hjælpe – der skal altid lige tjekkes og undersøges noget, og hver gang bliver jeg selv klogere …