Om bloggen

På denne blog skriver jeg Word-tips, som kan hjælpe dig til at komme lettere om ved arbejdet i Microsoft WordWord-tips, Word-makroer, Word add-ins m.m.

Word-tips - Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gratis e-bog
Gratis e-bog: 10 gode råd – Lav bedre dokumenter på kortere tid i Microsoft Word.

Du kan bruge panelet til højre eller søgefeltet i menulinjen ovenfor, hvis du leder efter information om et specifikt emne på bloggen.

Lidt om baggrunden for bloggen

Microsoft Word er uden tvivl det mest anvendte tekstbehandlingsprogram. Der findes ca. 1,2 milliarder Microsoft Office-brugere i verden, og jeg gætter på, at størstedelen af disse anvender Word. Tusindvis af danskere bruger hver dag tilsammen tusindvis af timer på arbejdet med Word. Det er min erfaring, at de allerfleste kan spare tid og slippe for diverse problemer ved at vide lidt mere om, hvordan Word ”tænker”. På den måde er det lettere at gennemskue, hvordan man skal gebærde sig for at have magten over Word – og ikke omvendt.

Word-ikoner lanceret i henholdsvis 2003, 2007, 2010, 2013 og 2018.
Microsoft skifter design på Office-ikonerne af og til. Her ses – fra venstre mod højre – Word-ikoner lanceret i henholdsvis 2003, 2007, 2010, 2013 og 2016/2019/365. Du kan altid kende Word-ikonerne på den blå farve og bogstavet W.

Dansk eller engelsk version af Word – bloggen hjælper dig

Jeg har selv i adskillige år arbejdet med engelske versioner af Word, og jeg har i mange år haft stor glæde af at kunne søge efter svar på diverse spørgsmål i den enorme mængde af information, der findes på Internettet. Der findes en guldgrube af information på engelsk. Meget af den information er svar på alskens spørgsmål fra brugere i hele verden. Jeg har selv i adskillige år bidraget med svar på flere tusinde spørgsmål.

Word-tips - dansk og engelsk version af Microsoft Word 2010.<
Dansk og engelsk version af Microsoft Word 2010.

På denne blog skriver jeg både danske og engelske betegnelser, så du har mulighed for at bruge informationen, uanset om du har dansk eller engelsk version af Word.

Hvis man har en dansk version af Word, er det imidlertid svært at udnytte al den engelske information, bl.a. fordi man som bruger ikke kan vide, hvordan diverse Word-termer er oversat. Det er en af grundene til, at jeg har valgt at oprette denne blog. Jeg skriver på dansk og tager udgangspunkt i danske versioner af Word. Jeg vil generelt forsøge at skrive de engelske betegnelser også. På den måde kan anvisningerne også bruges, hvis man har engelsk Word, og det vil samtidig give mulighed for at søge efter de rigtige engelske begreber andre steder på Internettet.

Flere gratis Word-tips og Word-makroer klar til brug

Ud over de danske Word-tips på bloggen kan du på mit website finde Word-tips på engelsk. Alle engelsksprogede tips og videoer tager udgangspunkt i engelsksprogede versioner af Microsoft Word. Da menuer, dialogbokse m.m. altid er placeret samme sted og indrettet på samme måde uanset sprogversionen, kan du sandsynligvis godt have glæde af disse tips og videoer, selv om du har en dansksproget version af Microsoft Word.

Desuden kan du på websitet finde Word-makroer klar til brug. En makro er en samling af kommandoer, som kan udføres med et enkelt klik, og som kan bruges til at automatisere opgaver.

Word add-ins (tilføjelsesprogrammer) klar til brug

Gennem årene har jeg udviklet et stort antal add-ins til Word. Alle add-ins er udviklet til PC / Windows-versioner af Word (ikke Mac). De fleste af disse add-ins er udviklet som kundespecifikke Word-løsninger, men jeg har også udviklet mange Word add-ins, som kan bruges generelt. Nogle af disse add-ins har jeg gjort tilgængelige via mit website wordaddins.com. Der finder du add-ins til Word, som er klar til brug. Nogle af disse add-ins stiller jeg ovenikøbet gratis til rådighed. Hver enkelt add-in tilføjer værktøjer til Word, som kan hjælpe dig til af spare masser af tid og arbejde mere effektivt i Word. Med en enkelt undtagelse er de Word add-ins, du finder på wordaddins.com, udviklet af mig. Jeg bruger selv mine add-ins mange gange hver eneste dag.

Du kan finde tips om og introduktion til Word add-ins under katerorien Add-ins.