Sådan kan du let gå tilbage til det sidste sted, du ændrede noget i et dokument

Når man arbejder med Word-dokumenter, har man i mange situationer brug for at foretage sig noget forskellige steder i dokumentet – man finder måske ud af, at man lige skal tjekke eller kopiere noget et andet sted i dokumentet, mens man er ved at skrive. I den situation er det nyttigt at have mulighed for hurtigt at finde tilbage til det sted, man kom fra. Word har heldigvis en kommando, ForrigeÆndring (GoBack), som netop gør dette, og der er tilknyttet en tastaturgenvej:

Tast Shift+F5 for at gå tilbage til forrige ændring i Word

Hvis du taster Skift+F5 flere gange efter hinanden, kan du komme tilbage de seneste tre ændringer, hvis du har redigeret så mange steder, siden dokumentet blev åbnet. Når du taster Skift+F5 fjerde gang, vender du tilbage til udgangspunktet.
Når du lige har åbnet et dokument, kan du taste Shift+F5 for at komme til det sted, du redigerede, lige inden du lukkede dokumentet. I den situation husker Word kun det sidste sted, du redigerede.

Rent teknisk virker kommandoen ForrigeÆndring (GoBack) på den måde, at Word gemmer et indbygget bogmærke ved navn \PrevSel1 i dokumentet. Word bruger bogmærket til at finde tilbage the det aktuelle sted. Pga. en fejl i Word (eller i hvert tilfælde en uhensigtsmæssighed), kan du opleve, at Shfit+F5 sommetider ikke virker i et dokument, du lige har åbnet. Det skyldes, at Word ikke gemmer bogmærket \PrevSel i det sidste dokument, der bliver lukket, når du afslutter Word.

Hvis du vil vide mere om kommandoen ForrigeÆndring (GoBack), kan du læse denne artikel (på engelsk):

http://wordmvp.com/FAQs/AppErrors/GoBackFix.htm

Skriv kommentar


Subscribe to our mailing list

* indicates required E-mail * Navn *