MZ-Tools – nyttigt hjælpeværktøj til VBA, hvis du laver makroer i Word eller andre Office-programmer

Hvis du selv programmerer mange makroer, og hvis du ikke allerede kender add-in’en MZ-Tools, vil jeg anbefale, at du ser nærmere på programmet.

Opdatering tilføjet marts 2016: MZ-Tools udkom i en ny version i efteråret 2015. Der er tilføjet rigtig mange nye features. I den oprindelige version af denne artikel skrev jeg, at MZ-Tools var gratis, hvilket var korrekt. Programmet er imidlertid ikke længere gratis, hvilket er helt og aldeles rimeligt i forhold til mængden af funktionalitet. Jeg kan fortsat varmt anbefale MZ-Tools og ville nødig selv undvære programmet. Du har mulighed for at downloade en gratis prøveversion i 30 dage, så du kan prøve programmet af.

MZ-Tools føjer en lang række hjælpeværktøjer til Visual Basic Editor (VBE) – editoren, som bruges til makroprogrammering. Værktøjerne hjælper alt i alt med at spare tid og med at sikre konsistens i koden, der laves.

Der findes rigtig mange nyttige funktioner i MZ-Tools. Som eksempel på funktionalitet, som jeg har stor nytte af, kan jeg nævne muligheden for at gemme code templates, dvs. større eller mindre stykker kode, som man let kan indsætte i makroer efter behov. Det svarer i princippet til autotekst-funktionaliteten, som kan bruges i Word-dokumenter.

Når jeg skifter computer, bliver jeg altid hurtigt mindet om, hvor stor nytte jeg har af MZ-Tools, og jeg får det hurtigt installeret på den nye PC.

Du kan læse mere om MZ-Tools og downloade add-in’en her:
http://www.mztools.com/index.aspx

Tags: ,