Skærmtips i Word – sådan kan du lave dem let og smart med DocTools ScreenTipManager

Skærmtips er små popup-vinduer, der vises, når man holder musen over tekst. I artiklen Sådan kan du lave skærmtips i Microsoft Word har jeg forklaret, hvordan du kan bruge mine gratis makroer til at lave skærmtips i Word. Det giver mulighed for at lave skærmtips med op til 256 tegn.

Hvis du ønsker at bruge skræmtips til lidt længere forklaringer som f.eks. instruktioner til de personer, der skal udfylde formularer eller andre typer dokumenter, kan 256 tegn være for lidt.

Jeg har udviklet en add-in (tilføjelsesprogram) til Word, som gør det muligt at lave skærmtips med helt op til 2040 tegnDocTools ScreenTipManager.

DocTools ScreenTipManager giver desuden mulighed for let at styre formateringen af tekst, der har skærmtips tilknyttet. Add-in’en indeholder mange andre nyttige værktøjer.

Bemærk, at skærmtips kun kan ses i Word. Skærmtips vil f.eks. ikke kunne vises i PDF-format.

Eksempel på skærmtip lavet med DocTools ScreenTipManager

Eksemel på skærmtip

I eksemplet vist ovenfor er skærmtip-feltet i Word-dokumentet formateret med grøn baggrund, men du kan selv styre, præcis hvordan det skal se ud. Du kan også vælge at lade skærmtip-feltet se ud som den omgivende tekst.

Er DocTools ScrenTipManager relevant for dig?

  • DocTools ScreenTipManager er til brug på PC og kan bruges i Word 2010, Word 2013, Word 2016, Word 2019 og Word til Microsoft 365.
  • Hvis du f.eks. laver skabeloner, formularer eller andre dokumenter, som andre skal udfylde eller arbejde videre med, og hvis du har brug for at forklare brugerne om, hvad de skal gøre, kan DocTools ScreenTipManager være relevant for dig. Det kan f.eks. være dokumenttyper som brugermanualer, tekniske specikationer og rapporter. Kun de brugere, der skal kunne oprette skærmtip, behøver at have add-in’en installeret.
  • Gratis prøveversionPrøv DocTools ScreenTipManager gratis i 7 dage.

DocTools ScreenTipManager er let at bruge, og du kan starte brugen, så snart du har installeret add-in’en. Der er indbygget detaljeret hjælp og tips, så du kan få størst mulig nytte af add-in’en.

Læs mere på wordaddins.com – Prøv DocTools ScreenTipManager gratis i 7 dage

Skærmtip-værktøjerne i DocTools ScreenTipManager

Brugergrænsefladen i DocTools ScreenTipManager er engelsk, men du kan bruge add-in’en i alle sprogversioner af Word. Værktøjerne i DocTools ScreenTipManager findes på en fane, DocTools, som bliver føjet til Båndet, evt. sammen med værktøjer fra andre DocTools add-ins.

Gruppen Screen Tips på fanen DocTools i Båndet
Gruppen Screen Tips på fanen DocTools i Båndet

Der findes mange værktøjer i menuen Screen Tip Tools:

Menuen Screen Tip Tools indeholder mange værktøjer
Menuen Screen Tip Tools indeholder mange værktøjer

Video – se skærmtips blive oprettet og redigeret med DocTools ScreenTipManager

I videoen nedenfor kan du se DocTools ScreenTipManager i brug. Jeg har lavet videoen med engelsk tale.

Eksempler på unikke funktioner i DocTools ScreenTipManager

Der findes mig bekendt ikke andre add-ins eller værktøjer til Word, som giver mulighed for at lave skærmtips med mere end 256 tegn. Som nævnt ovenfor kan du med DocTools ScreenTipManager oprette skærmtips med op til 2040 tegn. Nedenfor har jeg listet eksempler på nogle af de andre specielle ting, du kan med DocTools ScreenTipManager:

  • Du kan med et enkelt valg skifte udseende af alle skærmtip-felter i et helt dokument.
  • Du kan søge og erstatte tekst i alle skærmtip-tekster i én operation.
  • Du kan med et enkelt klik oprette en tabel, som indeholder en liste med alle skærmtip-tekster i dokumenter.
  • Du kan eksportere skærmtips til et nyt dokument. På den måde kan du f.eks. let genbruge skærmtips i flere dokumenter.
  • …og meget, meget mere.

Gratis prøveversion af DocTools ScreenTipManager

Hvis du gerne vil have en let og hurtig måde at lave skræmtips på i Word, kan du prøve DocTools ScreenTipManager gratis.

Læs mere på wordaddins.com – Prøv DocTools ScreenTipManager gratis i 7 dage

Tags: , , , ,