Snagit – et godt program til skærmdumps og andre illustrationer

I dit arbejde med Word har du måske somme tider brug for at indsætte skærmdumps eller andre illustrationer. Hvis man lige i en håndevending skal bruge et enkelt skærmdump af f.eks. en dialogboks, kan det godt klares ved at taste Alt+Print Screen, mens dialogboksen er det aktive vindue på skærmen. Skærmdumpet, der bliver overført til Klippeborder, kan du dernæst indsætte med kommandoen Indsæt (Paste), Ctrl+V. Det er dog en løsning, som har store begrænsninger.

Hvis du har Windows 7 eller senere, kan du bruge det indbyggede Klippeværktøj (Snipping Tool). Du finder Klippeværktøj via Start-knappen > Alle Programmer > Tilbehør > Klippeværktøj (Start > All Programs > Accessories > Snipping Tool). Du kan benytte tastaturgenvejen Windows-tasten+S for at aktivere Klippeværktøj. Klippeværktøj giver nogle muligheder for indstillinger og er dermed mere fleksibelt end Alt+Print Screen.

Hvis du har brug for mere fleksible og avancerede muligheder, kan jeg stærkt anbefale programmet Snagit fra TechSmith (www.techsmith.com). Jeg har efterhånden brugt Snagit i en del år, og jeg ville ønske, at jeg havde haft det til rådighed langt tidligere. De fleste illustrationer i bloggen og på mine websites, www.thedoctools.com og wordaddins.com, er lavet ved hjælp af Snagit. Programmet har utrolig mange funktioner, og det er let at gå til. Der kommer jævnligt en ny version af programmet, og man kan købe en opgradering til lavere pris end førstegangsprisen. Jeg synes absolut, programmet er pengene værd. Det overgår langt de andre – og i nogle tilfælde langt dyrere – programmer, jeg tidligere har brugt til at lave tilsvarende illustrationer.

Du kan hente en 15-dages gratis prøveversion af Snagit fra www.techsmith.com. Så har du mulighed for selv at afprøve programmet, så du kan afgøre, om det er noget for dig.

Tags: ,