Hvor tæt kan din printer skrive til kant af papiret? – sådan finder du let ud af det

Hvis du f.eks. er i gang med at lave en skabelon i Word, kan det tænkes, at du gerne vil have placeret logo eller andre elementer tæt til kanten af papiret.

Det er dog de færreste printere, der kan udskrive helt til kant, og selv om du måske har en sådan printer, er det sandsynligt, at det ikke gælder alle andre, der måske skal bruge din skabelon.

Du kan hurtigt finde ud af, hvor tæt din printer kan udskrive til kant. Gør sådan:

 1. Opret et Word-dokument.
 2. Åbn dialogboksen Sideopsætning.

Word 2013 og nyere versioner: Fanen Layout > klik på den lille pil nederst til højre i gruppen Sideopsætning (Layout > Page Setup).

Word 2007, Word 2010: Fanen Sidelayout > klik på den lille pil nederst til højre i gruppen Sideopsætning (Page Layout > Page Setup).

Word 2003 og tidligere versioner: Filer > Sideopsætning (File > Page Setup).

 1. I dialogboksen Sideopsætning > fanen Margener, indtast 0 (nul) i felterne for Øverst, Bund, Venstre og Højre margen (se illustrationen nedenfor). Klik OK.
Dialogboksen Sideopsætning - margener sat til 0 (nul) - test udskriv til kant
Dialogboksen Sideopsætning – margener sat til 0 (nul) – test udskriv til kant.

Word vil nu vise nedenstående dialogboks. Klik Juster (Fix). Word vil nu tilrette margenerne til de mindste mål, din printer kan håndtere.

Advarsel om margener- test udskriv til kant
Advarsel om margener – test udskriv til kant
 1. Åbn dialogboksen Sideopsætning igen for at se de aktuelle mål (se eksemplet nedenfor).
Margener rettet
Margener rettet

 

BEMÆRK

Ovenstående fremgangsmåde vil virke for de allerfleste printere. Informationen om margenerne skal komme fra den printerdriver, du har installeret til din printer.

Der er eksempler på, at visse printerdrivere ikke forsyner Word med den information, der er nødvendig for, at Sideopsætning kan afsløre grænserne. Hvis det er tilfældet, kan du måske i stedet finde informationen i dokumentationen til printeren. Ellers kan du være nødt til at finde grænserne ved at prøve dig frem og måle på de aktuelle udskrifter.

Tags: , , ,
 • Men Lene, kan man så aldrig fjerne margener? Jeg sidder og bøvler med at få mine billeder til at gå helt ud til kanten og det vil de ikke:-(

  • Hej Elin

   På skærmen kan du altid få billeder til at gå helt til kant, men i udskrift kan du kun, hvis din printer (eller printere hos de aktuelle brugere) kan udskrive til kant. Hvis dit dokument i sidste ombæring skal udskrives, synes jeg ikke, det er er god ide at lave billeder, som går til kant, fordi der så bliver skåret tiilfældigt af afhængigt at den aktueller printer.

   Hvis du ikke kan få billeder til at gå til kant på skærmen, skal du se på tekstombrydning (wrap) og placering af billederne. Hvis et billede er indsat med ombrydning på linje med tekst, gælder de margener og afsnitsindstillinger, der er i spil på det aktuelle sted. Hvis du vil have et billede til at fylde hele siden, kan du skifte ombrydning til f.eks. bag tekst og ændre placeringen efterfølgende. Kommandoerne til dette findes forskellige steder afhængigt af din version af Word. Du kan ofte på fat i dem ved at højre-klikke på et billede. Hvis du bruger Word 2007 eller senere, kan du f.eks. også finde kommandoerne på de ekstra faner, der dukker op i Båndet, når du markerer et billede.

 • >