Hvor tæt kan din printer skrive til kant af papiret? – sådan finder du let ud af det

Hvis du f.eks. er i gang med at lave en skabelon i Word, kan det tænkes, at du gerne vil have placeret logo eller andre elementer tæt til kanten af papiret.

Det er dog de færreste printere, der kan udskrive helt til kant, og selv om du måske har en sådan printer, er det sandsynligt, at det ikke gælder alle andre, der måske skal bruge din skabelon.

Du kan hurtigt finde ud af, hvor tæt din printer kan udskrive til kant. Gør sådan:

  1. Opret et Word-dokument.
  2. Åbn dialogboksen Sideopsætning.

Word 2013 og nyere versioner: Fanen Layout > klik på den lille pil nederst til højre i gruppen Sideopsætning (Layout > Page Setup).

Word 2007, Word 2010: Fanen Sidelayout > klik på den lille pil nederst til højre i gruppen Sideopsætning (Page Layout > Page Setup).

Word 2003 og tidligere versioner: Filer > Sideopsætning (File > Page Setup).

  1. I dialogboksen Sideopsætning > fanen Margener, indtast 0 (nul) i felterne for Øverst, Bund, Venstre og Højre margen (se illustrationen nedenfor). Klik OK.
Dialogboksen Sideopsætning - margener sat til 0 (nul) - test udskriv til kant
Dialogboksen Sideopsætning – margener sat til 0 (nul) – test udskriv til kant.

Word vil nu vise nedenstående dialogboks. Klik Juster (Fix). Word vil nu tilrette margenerne til de mindste mål, din printer kan håndtere.

Advarsel om margener- test udskriv til kant
Advarsel om margener – test udskriv til kant
  1. Åbn dialogboksen Sideopsætning igen for at se de aktuelle mål (se eksemplet nedenfor).
Margener rettet
Margener rettet

 

BEMÆRK

Ovenstående fremgangsmåde vil virke for de allerfleste printere. Informationen om margenerne skal komme fra den printerdriver, du har installeret til din printer.

Der er eksempler på, at visse printerdrivere ikke  forsyner Word med den information, der er nødvendig for, at Sideopsætning kan afsløre grænserne. Hvis det er tilfældet, kan du måske i stedet finde informationen i dokumentationen til printeren. Ellers kan du være nødt til at finde grænserne ved at prøve dig frem og måle på de aktuelle udskrifter.

Tags: , , ,