Sådan kan du hurtigt fjerne tabelkanter i Word

Hvis du bruger Indsæt Tabel (Insert Table) i Word til at oprette en tabel, får den oprettede tabel som udgangspunkt kanter omkring alle celler (table borders). Hvis du har brug for en tabel uden kanter, kan du lynhurtigt fjerne alle kanterne fra en vilkårlig tabel:

Klik i tabellen og tast Alt+Ctrl+J. Hvis du har en engelsk version af Word, skal du i stedet taste Alt+Ctrl+U.
Denne tastaturgenvej udfører kommandoen TabelOpdaterAutoformat (engelsk version: TableUpdateAutoFormat). Hvis tabellen indeholder celler med baggrundsfarve og/eller tekst med anden farve end Automatisk, ændrer kommandoen tilsyneladende også dette (baggrundsfarven fjernes og teksten ændres til farven Automatisk).

5 kommentarer til “Sådan kan du hurtigt fjerne tabelkanter i Word”

 1. Prøve siger:

  Alt+Ctrl+J får ikke kanterne væk i Word 2013.

  • Lene Fredborg siger:

   Så prøv med Alt+Ctrl+U. Ellers: Tjek, hvilken tastaturgenvej der er knyttet kommandoen (navn på kommando findes i artiklen).

   • Prøve siger:

    Tastturgenvejen der er knyttet til kommandoen, er Alt+Ctrl+U, som også virker upåklageligt, men min udgave af Word har fanenavne, gruppenavne etc. på dansk, så jeg går ud fra, at min version af Word også er på dansk.
    Hvorfor har den så genvejen til den engelske version?

    • Lene Fredborg siger:

     Man kan godt have en engelsk version men dansk sprog. Det er også muligt, at Microsoft i Word 2013 bruger den engelske genvej i forskellige sprogversioner. Genvejen er ikke dokumenteret fra Microsofts side. Hovedsagen er vel, at du kan få det til at virke.

 2. Prøve siger:

  O.k. og ja hovedsagen er, at det virker.

Skriv kommentar


Subscribe to our mailing list

* indicates required E-mail * Navn *