Problemløsning – centreret tekst står ikke i midten

Når du vil have tekst i Word til at stå centreret i et område, kan det normalt klares ved at klikke på ikonet Centreret eller ved at taste Ctrl+E, som er den tilhørende tastaturgenvej (se illustrationen nedenfor).

Ikon for centreret tekst
Ikon for centreret tekst

Måske oplever du af og til, at teksten ikke står centreret, selv om Centreret ikonet er slået til. Det kan der være flere grunde til.

Jeg har lavet en video (ca. 7 minutter), hvori jeg viser og forklarer, hvad årsagerne til problemet kan være, og hvordan du let og hurtigt løser problemet.

Videoen er optaget i en dansk udgave af Word 2007. Forklaringerne passer også til Word 2010 og Word 2013. I videoen vises dialogboksene Afsnit (Paragraph)og Egenskaber for tabel (Table Properties). Hvis du bruger en tidligere version af Word, kan du åbne dialogboksen Afsnit ved at vælge Formater > Afsnit (Format > Paragraph), og du kan åbne dialogboksen Egenskaber for tabel ved at vælge Tabel > Egenskaber for tabel (Table > Table Properties).

Klik på billedet nedenfor for at starte videoen. For at kunne høre forklaringerne skal du sikre dig, at du har slået højttalerne til.

Problemløsning – centreret tekst står ikke i midten - klik for at se demo

 

Tags: , , , ,
>