Tips om arbejdet med tabeller i Microsoft Word – indsætte, slette, flytte rækker

Tabeller er fortrinlige til at styre opsætning af tekst og andet indhold i Word-dokumenter.

Når man arbejder med tabeller, får man tit brug for både at indsætte, slette og flytte rækker. Arbejdet med tabeller kan drille, men hvis du kender de rigtige metoder, kan du slippe langt lettere om ved opgaven.
Klik på PDF-ikonet nedenfor for at åbne et PDF-dokument, der giver tips til, hvordan du let indsætter, sletter og flytter rækker i tabeller.

PDF-ikon

I PDF-dokumentet finder du information om følgende:

 • Indsæt en række nederst i en tabel
 • Indsæt flere rækker nederst i en tabel
 • Indsæt rækker inde i en tabel
 • Slet rækker
 • Slet en hel tabel
 • Flyt rækker
 • Flyt en hel tabel

6 kommentarer til “Tips om arbejdet med tabeller i Microsoft Word – indsætte, slette, flytte rækker”

 1. Astrid F. siger:

  Findes der en smart måde at ændre indstillingerne for alle tabeller i et word-dokument på én gang? Jeg vil gerne ændre afstanden til tabellens kanter for en masse tabeller i samme dokument, uden at skulle ind og markere hver enkelt tabel manuelt.

  Mvh Astrid

  • Lene Fredborg siger:

   Det vil kræve en makro, som gennemløber alle tabeller og laver de ønskede ændringer. Du kan godt optage en makro, mens du ændrer en enkelt tabel. Det vil give en ide om, hvilket indhold makroen skal have. Men det er ikke muligt at optage en makro, som ændrer alle tabellerne. Den skal programmeres manuelt, for at det kan lade sig gøre. Hvis du ikke har erfaring med makroer, har du givetvis brug for hjælp. Jeg kan ikke tilbyde dig denne hjælp i en kommentar.

 2. Mikkel G. siger:

  Jeg forsøger at optage en tabel med makro. Helt kort, så skal jeg bruge 1 række og 3 kolonner. Rækken skal være 3,5 cm høj og rækkerne skal have 3 forskellige bredder. I hver kolonne skal der på forhånd være indtastet en lille tekst. Problemet er, at hver gang jeg har afsluttet optagelsen af makroen, så vil den ikke afspille den igen. Kan man ikke optage tabeller med tekst i i en makro?

  Jeg har prøvet blot at optage tabellen uden tekst med makro, og der afspiller den fint. Anyone…? PLS!! 🙂

 3. Mads Bo siger:

  Hej,

  tak for mange gode råd, men hvordan ganger man to celler i en word tabel.

Skriv kommentar


Subscribe to our mailing list

* indicates required E-mail * Navn *