Hvad hedder det på engelsk? Terminologi i Word og andre Microsoft Office-produkter – sådan kan du hurtigt slå den korrekte oversættelse op

I de artikler, jeg skriver på bloggen, skriver jeg normalt både den danske og engelske betegnelse på de kommandoer og funktioner, jeg nævner. Det er ikke en service, du generelt finder, hvis du leder efter information og hjælp relateret til programmer.

Som jeg har skrevet om baggrunden for denne blog, er min tanke med det bl.a. at gøre det lettere for læsere af bloggen at finde hjælp på engelsk, selv om man selv har en dansk version af Word. Der findes jo af gode grunde en langt større mængde information på engelsk end på dansk.

Der er heldigvis hurtig og god hjælp at hente, hvis du har brug for at finde en betegnelse fra Word eller et andet Microsoft Office-produkt på et andet sprog, nemlig Microsoft Language Portal.

Da Microsoft jævnligt ændrer på diverse websites, ser siden måske ikke ud præcis som vist i illustrationerne nedenfor.

Den nøjagtige adresse er:
https://www.microsoft.com/en-us/language

Portalen rummer mange nyttige sager. Du kan f.eks. finde oversættelse af Microsoft Office-termer fra engelsk til næsten 100 andre sprog eller den modsatte vej.

Jeg vil ikke her gå i detaljer med de muligheder, der findes under Microsoft Language Portal. Jeg vil anbefale dig at gå på opdagelse på portalen for at afklare, hvad du evt. kan drage nytte af.

Jeg vil dog lige forklare, hvordan du kan finde frem til, hvad en given betegnelse på dansk hedder på engelsk. Det er absolut ikke altid muligt at gætte sig frem til den korrekte betegnelse.

Eksempel

Lad os antage, at du gerne vil finde ud af, hvad dialogboksen Kanter og skygge hedder på engelsk, så du kan google hjælp på engelsk til et problem, du har i et Word-dokument:

  1. Gå til Microsoft Language Portalhttps://www.microsoft.com/en-us/language.
  2. Under overskriften Search Terminology på siden, der kommer frem, tast ”kanter og skygge” i feltet Enter a term (brugen af små og store bogstaver er uden betydning).
  3. I rækken med to felter, vælg Danish i feltet til venstre (der står English i feltet til højre).
  4. I feltet Product, vælg det relevant Microsoft-produkt, her Word (du kan vælge All products, hvis det ikke drejer sig om et specifikt produkt).
  5. Klik på Search.

Nedenfor kan du se felterne udfyldt:

Microsoft Language Portal med udfyldte felter
Microsoft Language Portal med udfyldte felter.

Under søgefelterne vil du finde de resultater, der matcher det, du søgte. Du finder ikke blot den præcise betegnelse, du har søgt, men også evt. andre betegnelser, som indeholder det søgte. Desuden står der ud for hvert resultat, hvilken programversion, det er relateret til. Nedenfor kan du se et udsnit af resultatet fra eksemplet ovenfor:

Resultat af opslag i Microsoft Language Portal
Resultat af opslag i Microsoft Language Portal.
Tags: