Hurtig tilretning af tabelkanter i alle tabeller i et dokument – makro klar til brug

Situation: du har et dokument med mange tabeller. Du vil gerne have, at alle tabellerne har ens tabelkanter, dvs. samme farve og samme stregtykkelse. Men sådan ser tabellerne ikke ud… Hvad gør du så?

Du kan jo rette tabellerne en for en, men det er besværligt og tidskrævende. Der er dog en noget lettere mulighed: via linket nedenfor finder du en makro, jeg har lavet. Denne makro tilretter alle tabelkanterne i en håndevending. Du behøver blot at sætte makroen i gang.

Ud over adgang til makroen finder du den nødvendige forklaring på siden:

Du kan finde flere blog-tips om tabeller. Se under kategorier i panelet til højre. Tabeller er fantastiske til at organisere indhold, men de kan også være ret drilagtige, fordi der er et meget stort antal indstillinger, der påvirker deres måde at se ud på og at opføre sig på, når man skriver i dem.

I de kundespecifikke add-ins (tilføjelsesprogrammer), jeg udvikler til virksomheder, indgår der tit kommandoer til at oprette tabeller og til at formatere eksisterende tabeller. Kommandoerne sørger for, at alle tabelindstillinger bliver rettet til, dvs. tabelbredde, margener farver, kanter, typografier, overskrifter, cellebredde, rækkehøjde osv. På den måde er det muligt at oprette eller tilrette tabeller med det fastlagte firmalayout på sekunder. En sådan funktionalitet er på den måde både med til sikre et professionelt layout og til at spare masser af tid.

Tags: , , , ,
 • Kan man lave et Dynamisk Word2016 dokument med eks. 10 afsnit, hvor man i starten kan vælge hvilke afsnit, der skal vises i dokumentet?
  Eks. variation 1 viser afsnit 1,2,3,5,7,9 og nummererer dem 1-6 i headings og TOC
  Eks. variation 2 viser afsnit 1,2,4,5,6,8,10 og nummererer dem 1-7 i headings og TOC.

  Dvs. et brutto dokument, hvor man kan frembringe 2 eller flere versioner af dette dokument via et valg i starten af dokumentet.
  Pft. Jan Holt

  • Ja, det kan man godt. Hvilken metode, som vil være egnet, afhænger af indholdet, hvem der skal bruge dokumentet, om indholdet kun skal kunne vælges én gang, eller om der skal være mulighed for at skifte valg igen osv.
   En løsning vil kræve programmering under en eller anden form. Jeg har ikke mulighed for at hjælpe med en løsning her via bloggen.

 • >