Sådan kan du fastholde overskrifter i en Word-tabel mens du arbejder længere nede i tabellen – næsten som i Excel

Hvis man arbejder med en stor Word-tabel med flere kolonner, er det tit en hjælp at kunne fastholde overskrifterne i kolonnerne, så man kan se dem, mens man arbejder længere nede i tabellen.

Hvis du bruger Excel, benytter du dig sikkert af, at Excel kan indstilles sådan, at du fastlåser den/de øverste rækker i et ark selv om du arbejder længere nede i arket.

Word har ikke en speciel funktion til at fastholde overskriftsrække(r), men du kan opnå noget lignende ved at udnytte funktionen til opdeling af vinduet, som jeg har beskrevet i artikelen ”Sådan kan du arbejde flere steder i et dokument på en gang”.

Gør sådan for at fastholde overskrifter i en Word-tabel

  1. Gå til det sted i dokumentet, hvor din tabel findes.
  2. Opdel vinduet vandret. Se forklaringen i ovennævnte artikel.
  3. Sørg for, at toppen af din tabel er i toppen af øverste del af vinduet.
  4. Placer markøren over opdelingslinjen og træk den op, så du kun lige kan se den/de ønskede rækker øverst i din Word-tabel.
  5. Arbejd nu i tabellen i nederste del af vinduet.

Hvis du ændrer zoom-indstilling, skal du gøre det i begge dele af vinduet.

Du kan ikke som i Excel fastfryse opdelingen. Du kan heller ikke som i Excel lave en lodret opdeling, så du kan fastfryse kolonne(r) til venstre. Hvis du har brug for det, kan du evt. åbne et ekstra vindue med samme dokument, placere vinduerne ved siden af hinanden og gøre venstre vindue smalt, så det kun viser venstre kolonne(r) af tabellen. For hjælp til at vise to vinduer med samme dokument, se også artiklen ”Sådan kan du arbejde flere steder i et dokument på en gang”.

Tags: , , , ,