Sådan laver du hurtigt en liste over tastaturgenveje

Brugen af tastaturgenveje kan spare dig for masser af tid. Jeg har tidligere beskrevet nogle nyttige tastaturgenveje, men de udgør kun en lille del af alle de genveje, der som standard er defineret i Word.

Du kan på et øjeblik få lavet et dokument, der viser de definerede tastaturgenveje. Gør sådan:

 1. Tast Alt+F8 for at åbne dialogboksen Makroer(Macros).
 2. Skriv ”listcommands” (uden citationstegn) i feltet Makronavn (Macro name) – dette gælder uanset hvilken sprogversion af Word, du har installeret.
 3. Klik på Afspil (Run).
 4. Vælg Aktuelle tastaturindstillinger (Current menu and keyboard settings) i den dialogboks, der åbnes. Klik OK. Se illustrationen nedenfor.
Dialogboksen Vis kommandoer
Dialogboksen Vis kommandoer

Nu oprettes der automatisk et nyt dokument, som lister alle kommandoer og de tilknyttede tastaturgenveje. Du kan se et uddrag af listen nedenfor. Kolonne 1 viser navnet på kommandoen, kolonne 2 viser, hvilke taster, du skal trykke på og holde nede, mens du taster det, der
står i kolonne 3.

Eksempel - resultat af Vis kommandoer
Eksempel – resultat af Vis kommandoer

Du kan gemme og/eller udskrive listen. Hvis du selv ændrer på tastaturgenveje (mere om det senere), kan du når som helst lave en opdateret liste ved at følge fremgangsmåden ovenfor.

 • Hej jeg spiller et Onlien spil hvor jeg bruger

  A-D-S-W-F-Q osv osv til at bevæge mig og skyde osv men jeg skal os bruge “Enter” for at skifte kort og den ligger SLET ikke tæt på, har du nogle ideer om men måske kan betty på bogstavet “H” og gøre det en tasten “Enter”… bruger alligvel pc kun til det her spil

  • Min blog handler om Word. Shortcuts, som relaterer sig til andre programmer, vil jeg ikke forsøge at give dig råd om, da mange forhold kan have indflydelse på, hvad der er muligt.

 • Genvej til sænket skrift fungerer ikke.
  Kender du en alternativ genvej til dette? Jeg anvender den meget, da jeg laver en del kemiske formler, der indeholder en hel del tegn der skal hæves eller sænkes.

  • Hej Lars

   Den indbyggede genvej til subscript/sænket skrift er ifølge Word selv Ctrl+=, hvilket svarer til Ctrl+Shift+0, da ”=” kræver Shift. Men den virker tilsyneladende ikke, selv om den står i listen, når man tjekker i Word, og jeg kan heller ikke bringe den til at virke programmatisk. Det ser ud til at være forårsaget af Windows 7. Jeg har testet i Word 2003, 2007 og 2010 med Windows 7 – og den virker ikke i nogen af versionerne. Jeg har testet i Word 2003 med XP, og der virker den som tidligere.

   Løsning: opret en anden genvej sådan:
   1. Vælg Filer > Indstillinger > Tilpas Båndet > Genvejstaster: Tilpas.
   2. I listen til venstre, vælg Fanen Startside.
   3. I listen til højre, vælg SænketSkrift.
   4. Klik i Tryk på en ny genvejstast og tast den ønskede genvej.
   5. Sørg for, at du ikke overskriver en eksisterende genvej, som du vil benytte (forslag: Ctrl+Shift++, dvs. Ctrl+Shift+[tasten med +] – den er ikke som standard tildelt noget, og den passer med Hævet skrift, som har Ctrl++).
   6. Sørg for at Gem ændringer i er sat til Normal.dotm..
   7. Klik på Tildel. Klik Luk.
   8. Hvis du bliver spurgt, om du vil gemme Normal.dotm, når du lukker Word, så vælg Ja, da genvejen ellers ikke bliver gemt.

   • Det virker! Skønt med en løsning – og skønt med et meget hurtigt svar fra dig! Tak for hjælpen.

 • >