Find farvekoder til brug i Word og andre programmer – et lille gratis program, som gør det let og hurtigt

Jeg har tit brug for at finde eksakte farvekoder i Word. Når jeg f.eks. udvikler Word-skabeloner til virksomheder, skal jeg tit følge et design, som allerede er lavet. Det kan f.eks. være et design til brevlinje lavet af en grafisk designer. Jeg har måske en PDF-fil eller andet til rådighed. I den sammenhæng skal jeg kunne gengive specifikke farver som præcise RGB-værdier, så tekst, streger, tabeller, grafik osv. i mine Word-skabeloner får de rigtige farver.

Man kan finde divere programmer på internettet, som kan aflæse farvekoder. Jeg faldt tilfældigvis over et lille gratis program, Pixie fra Nattyware, som gør det let og hurtigt at aflæse farvekoder, og det bruger jeg flittigt.

Sådan aflæses farvekoder

Når man starter Pixie, vises der midt på skærmen en lille boks med information (se illustrationen nedenfor) . Man kan flytte boksen til et sted på skærmen, hvor den ikke er i vejen. I boksen kan man se et felt med den farve, markøren peger på plus aflæse farvekoderne både som HEX, HTML, RGB, CMYK og HSV.

Pixie - gratis program til farvekoder
Pixie – gratis program til farvekoder

Hvis man holder markøren over boksen, man man se tre indbyggede tastaturgenveje (se illustrationen nedenfor):

  • Ctrl+Alt+C – kopierer HTML-værdien, så den kan indsættes der, hvor den skal bruges. Det er praktisk, når man f.eks. arbejder med udvikling af websites.  I Word er det dog RGB-værdier, der skal bruges
  • Ctrl+Alt+X – åbner en dialogboks, hvori man kan blande nye farver.
  • Ctrl+Alt+Z – viser et lille vindue med et større farvefelt af den aktuelle farve.
Med en tastaturgenvej kan man f.eks. kopiere en farvekode.
Med en tastaturgenvej kan man f.eks. kopiere en farvekode.

Du kan hente programmet her:

http://www.nattyware.com/pixie.php

Tags: , , , ,