Word sprogpakke – hvis du har brug for et ekstra sprog

Word giver dig mulighed for at skrive på alverdens sprog. Forudsætningen for, at Word kan udføre stave- og grammatikkontrol og lave orddeling på et sprog er, at du har installeret sprogværktøjer – korrekturværktøjer – til det pågældende sprog. I denne artikel finder du information om, hvordan du får fat i sprogværktøjer til ekstra sprog.

Denne artikel gælder for Word 2010, Word 2013, Word 2016, Word 2019 og Word til Microsoft 365.

Se også artiklen Stavekontrol Word – problemløsning hvis det ikke virker som forventet.

Artiklen er senest opdateret 17. december 2019.

Hvilke sprogværktøjer er som standard inkluderet i Office?

En Office-pakke indeholder normalt sprogværktøjer til flere sprog. Sammensætningen af sprog afhænger af sprogversionen af Office.

Hvis du f.eks. har en dansk version af Microsoft Office installeret, indeholder den sprogværktøjer til dansk, engelsk, tysk og svensk.

En engelsk version af Office indeholder sprogværktøjer til engelsk, fransk og spansk.

Hvordan får du sprogværktøjer til ekstra sprog?

Hvis du har brug for at skrive på andre sprog end dem, der er inkluderet i din version af Office, skal du installere ekstra sprogværktøjer til det pågældende sprog for at få stavekontrol, grammatikkontrol og orddeling til at virke. På dansk har Microsoft kaldt sådanne ekstra sprogværktøjer tilbehørssprogpakke, på engelsk Language Accessory Pack.

Ekstra sprogpakker til Office er gratis

Tidligere skulle man betale for sprogværktøjer til ekstra sprog. Nu tilbyder Microsoft tilbehørssprogpakker gratis.

Hvis du f.eks. har en engelsk version af Office installeret, er der ikke inkluderet sprogværktøjer til dansk, men du kan gratis downloade korrekturredskaber til dansk og andre sprog.

Gør sådan:

 1. Gå til siden Language Accessory Pack til Office.
     
  Siden er på dansk, men Microsoft har tilsyneladende glemt at oversætte overskriften.
  Engelsk version af siden: Language Accessory Pack til Office
 2. Følg vejledningen på siden.
     
  Under overskriften "Trin 1: Installér tilbehørssprogpakken" skal du sikre dig, at du vælger den rigtige version af Office og det rigtige sprog og 32-bit eller 64-bit svarende til din version af Office.

Når du har installeret tilbehørssprogpakken for et sprog, vil stave- og grammatikkontrol samt orddeling virke for tekst, som er indstillet til det pågældende sprog.

Sprogværktøjer til et sprog dækker alle Office-programmer og ikke blot Word.

Word viser automatisk information under Båndet, hvis du mangler sprogværktøjer til det sprog, teksten er indstillet til

Hvis sprogindstillingen på tekst i Word er sat til et sprog, du ikke har sprogværktøjer til, vil Word som standard vise information lige under Båndet (se den gule bjælke i illustrationen nedenfor). Hvis du klikker på Download-knappen, kommer du direkte til den Microsoft-side, jeg har linket til ovenfor, hvorfra du kan downloade og installere sprogværktøjerne til det ønskede sprog.

Information om manglende korrekturværktøjer vises under Båndet (her fra engelsk version af Word)

Information om manglende korrekturværktøjer vises under Båndet (her fra engelsk version af Word).

Bemærk, at du ikke længere bliver advaret om de manglende sprogværktøjer, hvis du klikker på Don't show again.

Hvis du også vil skifte sprog på brugergrænseflade og hjælp i Word og andre Office-programmer

Tilbehørssprogpakker til Office indeholder ikke kun værktøjer til stavekontrol m.m. De indeholder også de værktøjer, der skal til for at skifte sprog på brugergrænseflade og hjælp.

Når du har installeret sprogværktøjer til et ekstra sprog, giver det derfor også mulighed for at skifte sprog på brugergrænsefladen i Word og de øvrige Office-programmer. Alle Office-programmerne anvender samme sprog i brugergrænsefladen, så hvis du skifter sprog via Word, vil sproget også skifte i Excel, PowerPoint osv.

På siden Language Accessory Pack til Office kan du finde du en vejledning til, hvordan du skifter sprog i brugergrænsefladen. Se under overskriften "Trin 2: Konfigurer Office-sprog".

Tags: , , , ,