Sådan får du ”Indstillinger for Autokorrektur” tilbage i Word 2013 og Word 2016

Hvis du bruger Word 2013 eller Word 2016, har du muligvis bemærket, at den menu, der vises, når man højreklikker i en markeret stavefejl, har væsentligt færre kommandoer end den tilsvarende menu i tidligere versioner af Word.

Microsoft har fjernet diverse kommandoer for, som de skriver, at gøre menuen ”mindre rodet” end tidligere. Det er lykkedes at gøre menuen mindre rodet, men det er ikke nødvendigvis en fordel for brugerne. Der er nemlig fjernet et par kommandoer, som blev brugt flittigt af rigtig mange brugere:
  • Angiv korrektursprog (Set Proofing Language)
  • Indstillinger for Autokorrektur (AutoCorrect Options)

Denne ændring hører til blandt de mest udskældte ændringer i Word 2013. Ændringen er videreført i Word 2016 (frigives i efteråret 2015).

De to kommandoer findes stadig i Word 2013 og Word 2016 andre steder som i tidligere versioner, men adgangen via højrekliksmenuen var langt hurtigere og lettere at bruge.

Sådan kan du finde kommandoerne for autokorrektur i Word 2013 og Word 2016

  • Fanen Gennemse > Sprog > Angiv korrektursprog (Review > Language > Set Proofing Language)
  • Filer > Indstillinger > kategorien Korrektur > knappen Indstillinger for Autokorrektur (File > Options > Proofing > AutoCorrect Options)

Få ”Indstillinger for Autokorektur” tilbage i højrekliksmenuen

Det er ikke muligt via Words indbyggede funktionalitet at få de manglende kommandoer tilbage i højrekliksmenuen – det kræver programmering.

Jeg har udviklet en add-in (tilføjelsesprogram) til Word 2013 og Word 2016, DocTools AddAutoCorrect, som føjer kommandoerne Angiv korrektursprog og Indstillinger for Autokorrektur til den menu, der vises, når man højreklikker i et ord, der er markeret som en stavefejl (add-in’en hed tidligere DocTools AddAutoCorrect 2013, men da jeg har ændret den til også at virke i Word 2016, har jeg ændret navnet):

DocTools AddAutoCorrect 2013 føjer Angiv korrektursprog og Indstillinger for Autokorrektur til højrekliksmenuen

DocTools AddAutoCorrect 2013 føjer Angiv korrektursprog og Indstillinger for Autokorrektur til højrekliksmenuen.

Gratis add-in til Word – DocTools AddAutoCorrect

Du kan læse mere om add-in’en og downloade den gratis her:

På siden finder du også information om, hvordan du installerer DocTools AddAutoCorrect.

Microsoft genindfører måske adgangen til autokorrektur i Word 2016

Som jeg har beskrevet i artiklen Sådan kan du foreslå forbedringer til Word – UserVoice, har brugere nu mulighed for at komme med forslag til Microsoft. Rigtig mange har via UserVoice beklaget sig over, at adgangen til autokorrektur blev fjernet i Word 2013 og bedt om at få muligheden tilbage igen. Microsoft arbejder tilsyneladende på sagen i forhold til Word 2016 (februar 2016). Det er ikke sandsynligt, at der bliver ændret på Word 2013.

Skriv kommentar


Subscribe to our mailing list

* indicates required E-mail * Navn *