wordmvp.com – website med hundredvis af artikler om Word og Word-makroer

Hvis du via internettet har søgt på engelsk efter hjælp til Word, er det sandsynligt, at du jævnligt er stødt på artikler på word.mvps.org. Fremover vil du i stedet støde på artikler på wordmvp.com.

Hvis du finder et link til word.mvps.org, bliver du automatisk stillet videre til wordmvp.com. Der er rigtig megen nyttig information at finde på det sted! Læs mere om historien bag dette website nedenfor.

The Word MVP Site, wordmvp.com
Via forsiden på The Word MVP Site, wordmvp.com, har du adgang til artikler inddelt i mange kategorier. Der er også en søgefunktion, som dækker alle artikler på websitet. Størstedelen af artiklerne er rettet mod Word på PC, men du  finder også masser af artikler, som er specielt rettet mod Word på Mac.

Historien bag wordmvp.com – afløser word.mvps.org

I år 2000 startede nogle personer fra den daværende gruppe af Microsoft Word MVP’er med at skrive artikler på engelsk om diverse emner i relation til Word for at hjælpe Word-brugere i hele verden. Artiklerne blev publiceret på word.mvps.com, et underdomæne under mvps.org, der blev oprettet af nogle MVP’er og stillet til rådighed for MVP’er inden for forskellige områder.

Gennem årene blev der tilføjet et meget stort antal Word-artikler, og word.mvps.org udviklede sig til nok verdens største samling af information om og hjælp til Word på ét sted. Nogle af artiklerne er meget basale og rettet mod nye brugere af Word, mens andre er meget specialiserede og nærmere rettet mod udviklere. Denne samling af Word-artikler har haft adskillige tusinde besøgende hver dag. Jeg har selv jævnligt henvist til artikler derfra, både på denne blog og når jeg har svaret på spørgsmål om Word i forskellige fora.

Af forskellige grunde er det ikke blevet tilføjet mange nye artikler på word.mvps.org de seneste år. De fleste af artiklerne blev skrevet, før Word 2007 blev frigivet. Mange af artiklerne er løbende blevet opdateret, men der er ikke så mange af artiklerne, der er opdateret til de seneste versioner af Word. Men de fleste artikler er stadig nyttige, også selv om du bruger en af de nyeste versioner af Word. Hvis du er i tvivl om, hvilken version af Word, du bruger, kan du se denne artikel (engelsk): Hvilken version af Word har jeg?

I oktober 2016 meldte personerne bag mvps.org ud, at mvps.org ville blive lukket ned og alt indhold slettet med udgangen af januar 2017.

Efter lang betænkningstid besluttede jeg mig til at tilbyde gruppen af Word MVP’er at flytte alt indhold fra word.mvps.org til et andet website, så den enorme mængde af artikler ikke ville gå tabt. Det er nu gjort. Jeg har købt domænet wordmvp.com, som pr. 25. januar 2017 har afløst det gamle website. Heldigvis har ejerne af mvps.org beholdt domænet, og de har velvilligt lavet det sådan, at alle gamle links til word.mvps.org automatisk bliver viderestillet til wordmvp.com. Jeg brugte et meget stort antal timer i januar 2017 på at rydde op i indholdet, rette op på hundredvis af døde links, sætte en søgefunktion op, som virker på alle sider osv. Dermed står wordmvp.com nu til rådighed for alle verdens Word-brugere.

Hvis du ikke har kendt word.mvps.org fra tidligere, vil jeg foreslå dig at besøge wordmvp.com og kigge dig lidt omkring på websitet, så du får en fornemmelse af den store mængde af information, der er at finde.

 

Tags: , , , ,