Sådan kan du slå startskærmen fra, så Word starter direkte med et tomt dokument

Som standard starter Word med en startskærm (Start screen i engelsk version) som vist i Figur 1 nedenfor. Dette gælder Word 2013 og alle nyere versioner. Du kan oprette et nyt, tomt dokument ved at klikke på Tomt dokument (Blank document).

Word 2013 Startskærm
Figur 1. Startskærm i Word– det vindue, der åbnes som standard, når du starter Word. Udseendet kan variere efter din version af Word.

Hvis du i stedet gerne vil starte direkte med et tomt dokument som i tidligere versioner af Word, kan du ændre på en indstilling som forklaret nedenfor.

Sådan slår du startskærmen fra i Word

 1. Start Word.
 2. Tast Esc eller klik på Tomt dokument for at lukke startskærmen og oprette et tomt dokument.
 3. Vælg Filer > Indstillinger > kategorien Generelt (File > Options > General) for at åbne dialogboksen Word-indstillinger (Word Options).
 4. Slå indstillingen Vis startskærmen, når programmet starter fra (Show the Start screen when this application starts). Se nr. 3 i Figur 2.
 5. Klik OK.
Word 2013 - slå startskærm fra
Figur 2. Startskærmen vises ikke, hvis du slår indstillingen Vis startskærmen, når programmet starter, fra.

Næste gang du starter Word, vil programmet starte direkte med et tomt dokument.

Du kan når som helst slå indstillingen Vis startskærmen, når programmet starter til igen, hvis du ønsker at få startskærmen tilbage igen.

Tags: , , , ,
 • Avatar for Lene Fredborg Helle Stougård siger:

  Kom tilfældigt på bloggen (igen), da jeg søgte på et Word problem og kom i tanke om, at du hjalp mig med en kompliceret skabelonopsætning i 2007 i den virksomhed jeg var i dengang. Det havde jeg helt glemt indtil nu. Fantastisk, at man stadig kan finde Word svar på din blog.

 • Avatar for Lene Fredborg Stegemüller siger:

  Hej igen Lene

  Tak for dit svar. Nu prøvede jeg så både F1 og spørgsmålstegnet, og pludselig er det der. Besynderligt men dejligt.

  Jeg oplever også tit, at hjælpen ikke hjælper, og så må jeg jo i gang med Google – det var også sådan, jeg fandt din blog, og det var jo en meget positiv “bivirkning”.

 • Avatar for Lene Fredborg Stegemüller siger:

  Hej Lene

  Jeg er så glad for at have fundet din blog. Her er mange gode tips. Mange tak for det.

  Og så lidt off topic: Ved du, hvorfor Microsoft har fjernet hjælpen F1? Jeg synes, det er ret irriterende at skulle på nettet for at finde hjælpen.

  • Hej Hanne

   Jeg er glad for at høre, at du har nytte af bloggen.

   F1 burde virke. Hvis hjælpen åbnes, når du klikker på ? øverst til højre i titellinjen, har du sandsynligvis et eller andet installeret, som bruger F1, og som vinder over hjælpen. Hvis hjælpen heller ikke åbnes, når du klikke på ? øverst til højre i titellinjen, kan du evt. se, om det hjælper at følge informationen i denne tråd:
   http://answers.microsoft.com/en-us/office/forum/office_2013_release-outlook/no-f1-help/a70a12ad-bc59-40fa-8a0e-af9f11373b4d

   Desværre er hjælpen i Office-produkterne blevet mindre og mindre brugbar for hver ny version. Selv hvis man indtaster noget fuldstændig præcist, som findes i hjælpen, får man tit tilbudt fuldstændigt irrelevante links.

 • >