Værktøjslinje mangler på fanen Tilføjelsesprogrammer i Word – sådan kan du løse problemet

I Word 2007 og nyere versioner af Word er værktøjerne samlet i Båndet (Ribbon) med faner (tabs).

I Word 2003 og tidligere versioner af Word var værktøjerne samlet i værktøjslinjer (toolbars). I de versioner kunne man let som bruger oprette sine egne værktøjslinjer, f.eks. med kommandoer, som gav let adgang til at køre makroer. Mange makroer vil fortsat virke i nyere versioner af Word, selv om de blev lavet i Word 2003 eller tidligere version for længe siden.

Adgang til værktøjslinjer fra Word 2003 og tidligere versioner i nyere versioner af Word

Selv om Word 2007 og nyere versioner ikke giver mulighed for at lave værktøjslinjer som i Word 2003 og tidligere, kan du heldigvis stadig bruge de brugerdefinerede værktøjslinjer, du eller andre selv har oprettet i tidligere versioner af Word.

Hvis du i Word bruger en skabelon (template) med en eller flere brugerdefinerede værktøjslinjer, vil disse værktøjslinjer normalt automatisk dukke op på fanen Tilføjelsesprogrammer (Add-ins) i Word 2007 og nyere versioner af Word. Det kræver, at en af følgende forudsætninger er opfyldt:

  • du har åbnet selve skabelonen
    eller
  • skabelonen er knyttet til dit dokument
    eller
  • du har installeret skabelonen som et tilføjelsesprogram (add-in).

Sådan kan du få din værktøjsline frem igen, hvis den ikke dukker op

Jeg har i nogle tilfælde set, at værktøjslinjer ikke dukker op på fanen Tilføjelsesprogrammer som ventet. Det kan være udløst af forskellige ting. Jeg har på www.thedoctools.com skrevet en artikel om, hvordan du kan trylle en sådan manglende værktøjslinje frem igen. Artiklen har overskriften ”Troubleshooting – toolbar missing on Add-Ins tab”” og findes her: https://www.thedoctools.com/word-macros-tips/word-macros/troubleshooting-toolbar-missing-on-add-ins-tab

Informationen i artiklen gælder både Word 2007 og alle nyere versioner af Word.

Tags: , , , ,