Sådan løser du problemet, hvis et billede i Word kun vises som en smal, vandret strimmel

Måske har du oplevet problemet: Du indsætter et billede i Word. Du forventer at se et resultat som i Figur 1 nedenfor, men i stedet for hele billedet kan du kun se en ganske smal, vandret strimmel af billedet som vist i Figur 2. Eller måske opstår problemet i stedet i et dokument, der allerede indeholder billeder eller andre former for indsatte illustrationer, som ser korrekte ud. Du ændrer formatering i dokumentet med det resultat, at en eller flere illustrationer bliver skåret af, så kun en smal strimmel ses.

Figur 1. Sådan skulle billedet se ud.
Figur 1. Sådan skulle billedet se ud.

 

Figur 2. Billedet er kun en smal strimmel.
Figur 2. Billedet er kun en smal strimmel.

Video – se, hvordan du løser problemet med et smalt billede

Jeg har lavet en video, hvori jeg viser og forklarer, hvad årsagen til problemet er, og hvordan du let og hurtigt løser det.

I videoen vises dialogboksen Afsnit (Paragraph). Videoen er optaget i en dansk udgave af Word 2007. Dialogboksen Afsnit findes samme sted i Word 2010 og senere versioner af Word. Hvis du bruger en tidligere version af Word, kan du åbne dialogboksen ved at vælge Format > Afsnit (Format > Paragraph). Du vil også tit kunne åbne dialogboksen Afsnit via den menu, der kommer frem, når du højreklikker. Det konkrete indhold i højrekliks-menuer er dog afhængigt af, hvad du klikker på.

For at kunne høre forklaringerne i videoen skal du sikre dig, at du har slået højttalerne til.

Tags: , , , ,