Hvad er Office 365 i forhold til andre Office-versioner?

I de seneste år har der været mere forvirring omkring Office-versioner end tidligere. Med denne artikel vil jeg forsøge at kaste lidt lys over det og dermed forhåbentlig hjælpe med at gøre forvirringen lidt mindre.

Tidligere kunne man udelukkende købe en Office-pakke som et engangskøb. Man kan fortsat købe Office på den måde. Tidligere var programmerne  på en CD, men nu downloader man programmerne. En Office-pakke indeholdt/indeholder Word og diverse andre programmer. Mængden af programmer varierede/varierer alt efter hvilken variant af Office-pakken, det er tale om. Der kom normalt en ny Office-pakke til Windows (PC) hvert tredje år. Disse Office-pakker var/er navngivet med et årstal, f.eks. Office 2007, Office 2013 og Office 2016. Ind imellem er der fra Microsoft kommet rettelser og sikkerhedsopdateringer til Office-pakkerne, men der er ikke kommet ny funktionalitet og sådan er det fortsat for engangskøbene.

Tilsvarende Office-pakker til Mac kom normalt et år senere end Office-pakker til PC, og de havde derfor andre årstal (f.eks Office 2007 til Windows versus Office 2008 til Mac og Office 2010 til Windows versus Office 2011 til Mac). Det har gjort det muligt alene ud fra årstallet at vide, om der var tale om en version til Windows (PC) eller Mac, og det har været praktisk i mange tilfælde. Denne indirekte information baseret på årstallet er desværre gået tabt med Office 2016, som findes i to versioner, en til hver af platformene – og det giver en ny form for forvirring, f.eks. i relation til spørgsmål stillet af brugere i diverse fora.

Office 365 er en måde at købe Office på – abonnement i modsætning til engangskøb

Samtidig med lanceringen af Office 2013 introducerede Microsoft en ny måde at købe Office-programmerne på. I stedet for at købe en Office-pakke som et engangskøb, kan man købe Office-pakken som en abonnementsløsning, hvor man betaler hver måned eller en gang om året. Denne abonnementsordning kaldes Office 365. Office 365 kan også købes i forskellige varianter i lighed med Office købt som engangskøb.

Med Office 365 får man automatisk den seneste Office-version, som pt. er Office 2016, og ens Office bliver automatisk opdateret til den nyeste version. Der kan desuden løbende ske ændringer med funktionaliteten i den version man har. Denne form for automatisk opdatering kan måske se ud som en ubetinget fordel, men sådan er det ikke nødvendigvis. I virksomheder, hvor man tit skal have Office-programmerne til at spille sammen med anden software, kan det f.eks. give problemer, at der på dem måde kan ske ændringer, som man ikke selv har planlagt.

For at slå det fast:

 • Office 365 er ikke en bestemt Office-pakke – det er en bestemt måde at købe Office-pakken på.
 • Hvis man har Office 365, har man automatisk den seneste Office-pakke, som pt. er Office 2016.
 • Da Office 365 bliver opdateret løbende, kan der være mindre forskelle på funktionalitet mellem den Word-version, man har installeret via Word købt i en Office-pakke som engangskøb og Word købt som den del af Office 365.
 • De artikler på bloggen, som omtaler Word 2016, gælder også, når man har Office 365, da det med Office 365 reelt er Word 2016 man har installeret.

Hvad er Office Online?

Der findes en tredje form for Office-løsning, som kaldes Office Online. Det er en gratis version af Office, hvor man ikke har programmerne installeret lokalt på sin computer. I stedet arbejder man online i en webbrowser. Med online-versionen kan man ikke fuldt ud det samme, som man kan i programmerne, der er købt og installeret på ens egen computer.

Link til Microsoft-artikel om Office 365 og Office Online

Hvad er forskellen mellem Office 365 og Office 2016?

Tags: , , , ,
 • Frede Uhrskov siger:

  Hej Lene
  Du har tidligere hjulpet mig med et specifikt Word problem. Mit problem nu er Word 2016, hvor jeg ved indsættelse af et billede blot får en tom ramme i stedet for billedet. Ved du hvad det skyldes?

  • Tjek indstillingen Filer > Indstillinger > kategorien Avanceret > gruppen Vis dokumentindhold > Vis pladsholdere til billeder (engelsk version af Word: File > Options > Show document content > Show picture placeholders). Sørg for, at den indstilling er slået fra.
   Hvis den indstilling er slået til, vises objekter indsat via fanen Indsæt > Figurer som en tom firkant med ramme.

   • Frede Uhrskov siger:

    Hej Lene
    Tak for svar – man undres lidt om sådan en indstilling!!

    • Arne Mathiesen siger:

     Lene har helt rett, jeg elsker Word 2016 setter in bilder den er daglig i bruk
     og det smitter mine venner gjør det samme, forteller hva det er samt +++
     Epost er bare en henvisnig til noe som er langt bedre, ikke alle bruker Fasebook ser du.

 • >