Værktøjslinje mangler i Word 2007, Word 2010 eller Word 2013 – sådan kan du løse problemet

Hvis du bruger Word 2007, Word 2010 eller Word 2013 ved du, at brugergrænsefladen ikke længere indeholder værktøjslinjer (toolbars) som i tidligere versioner af Word – de er i stedet afløst af Båndet (Ribbon) med faner (tabs).

Hvornår vil en værktøjslinje blive vist i Word 2007, Word 2010 eller Word 2013?

Det betyder dog heldigvis ikke, at du ikke længere kan bruge de værktøjslinjer, du eller andre selv har oprettet i tidligere versioner af Word. Hvis du i Word bruger en skabelon (template) med en eller flere brugerdefinerede værktøjslinjer, vil disse værktøjslinjer normalt automatisk dukke op på fanen Tilføjelsesprogrammer (Add-ins) i Word 2007/2010/2013, hvis en af følgende forudsætninger er opfyldt:

  • du har åbnet selve skabelonen
  • skabelonen er knyttet til dit dokument
  • du har installeret skabelonen som et tilføjelsesprogram (add-in).

Sådan kan du få din værktøjsline frem igen

Jeg har i nogle tilfælde set, at værktøjslinjer ikke dukker op på fanen Tilføjelsesprogrammer som ventet. Det kan være udløst af forskellige ting. Jeg har på www.thedoctools.com skrevet en artikel om, hvordan du kan trylle en sådan manglende værktøjslinje frem igen. Artiklen har overskriften ”Troubleshooting – toolbar missing on Add-Ins tab”” og findes her: https://www.thedoctools.com/word-macros-tips/word-macros/troubleshooting-toolbar-missing-on-add-ins-tab Selv om linket kun omtaler “2007”, kan du også bruge informationen, hvis en værktøjslinje mangler i Word 2010 eller Word 2013.

Tags: , , , ,
  • Avatar for Lene FredborgDorrit Kümmelsiger:

    hvad gør man, hvis hverken Fanen Filer eller Tilpas båndet (når man højreklikker på en af de andre faner) er der? Det er ikke på min pc, men på en andens pc, vedkommende skulle løse nogle problemer, og jeg har forsøgt at guide pr. telefon, men hun siger, at det ikke er der?

  • >