Sådan kan du foreslå forbedringer til Word

Som bruger af Word tænker du måske af og til på konkrete ting, du gerne ville kunne gøre eller gøre på en lettere måde. Du oplever sikkert også, at nogle af de ændringer, Microsoft laver af eksisterende funktionalitet, er et tilbageskridt i stedet for et fremskridt. I sådanne situationer er det en god idé at fortælle Microsoft om det.

I nyere versioner af Word har du mulighed for at give feedback til Microsoft direkte fra Word. Det gælder både:

  • Positive tilbagemeldinger om noget, du synes godt om
  • Negative tilbagemeldinger om noget, du ikke bryder dig om
  • Forslag til forbedringer

Du kan f.eks. få adgang til feedback med at vælge fanen Hjælp i Båndet > klik på Feedback (Help > Feedback). Det åbner et panel, Feedback til Microsoft, hvor du kan klikke på den type feedback, du ønsker at give. Udfyld derefter felterne, der vises. Se illustrationerne nedenfor.

Figur 1. Feedback – kommando på fanen Hjælp

Figur 1. Feedback – kommando på fanen Hjælp.

Figur 2. Muligheder for Feedback – vises, når du klikker på Feedback-ikonet i Figur 1

Figur 2. Muligheder for Feedback – vises, når du klikker på Feedback-ikonet i Figur 1.

Figur 3. Eksempel på felter til udfyldning

Figur 3. Eksempel på felter til udfyldning.

Der er langt fra nogen sikkerhed for, at Microsoft fører forslagene ud i livet, men du kan være sikker på, at de bliver set. Hvis mange giver tilbagemelding om samme ting, er der større sandsynlighed for, at forslaget bliver til noget. Under alle omstændigheder kræver det selvfølgelig, at forslaget teknisk set kan laves på en hensigtsmæssig måde.

Microsoft havde 2015-2021 samarbejde med en ekstern tjeneste, UserVoice, hvor man kunne skrive forslag både til Word og andre Office-programmer. Nu har Microsoft i stedet lavet sin egen funktionalitet til feedback, som forklaret ovenfor.

Tags: , ,