Leg dig til at lære Word 2007, Word 2010 og andre Office-programmer med Ribbon Hero

Kan du lide konkurrencer og spil?

Bruger du Word 2007 eller Word 2010 på en computer med Windows 7, Vista eller XP?

Så er det måske en idé at hente programmet Ribbon Hero 2, der er udviklet af Microsoft Office Labs. ”Ribbon” er den engelske betegnelse for det, der i dansk version kaldes ”Båndet” i programmerne i Office 2007 og 2010.

Ribbon Hero 2 er på engelsk og viser engelsk version af programmerne, så det er absolut en fordel, hvis du selv bruger eller kender til engelsk version af Office.

Udsnit af Båndet i Word 2007
Udsnit af Båndet i Word 2007.

Ribbon Hero er lavet som et spil, som giver dig mulighed for at konkurrere med dig selv og/eller andre og samtidig lære Microsoft Word eller Office-programmerne Excel, PowerPoint og OneNote bedre at kende.

Du kan udfordre dig selv med forskellige typer opgaver. Hvis du får brug for det, kan du hente hjælp undervejs, og du kan løse hver opgave mere end én gang, hvis du ønsker det. Du kan tjene point, der lyder fanfarer, og kulørte balloner stiger lystigt til vejrs, når du har løst en opgave for blot at nævne lidt af, hvad der foregår. Som i mange andre spil, er Ribbon Hero 2 også lavet sådan, at du får mulighed for at bevæge dig videre til næste niveau, når du har løst tilstrækkeligt med opgaver på et givet niveau. Billedet nedenfor er starten på et af niveauerne.

Ribbon Hero
Ribbon Hero.

 

Du kan hente programmet her:

http://www.ribbonhero.com/

På siden kan du finde mere information om programmet. Hvis flere brugere benytter samme PC, kan du via FAQ-linket på siden hente en version, der kan benyttes af alle brugerne.

Første version af programmet blev faktisk sat i søen allerede for godt et årstid siden. Jeg var med til at teste det inden frigivelsen. På visse punkter forekommer version 2 bedre end den første, men jeg synes umiddelbart, at det er en ulempe, at Ribbon Hero 2 er baseret på, at man skal løse opgaver i alle de involverede Office-programmer for at bevæge sig videre gennem spillet. I første version kunne man udvælge et program. For de fleste brugere er der sandsynligvis et eller to af Office-programmerne, som er mere relevante end de øvrige. Men det er selvfølgelig en anledning til at lære de øvrige programmer at kende.

Opgaverne er lagt an på, at man bruger de synlige kommandoer i Båndet (Ribbon). Hvis du har læst andre af mine artikler på bloggen, ved du, at jeg tit benytter lejligheden til at opfordre til at bruge tastaturgenveje, fordi det er med til at gøre arbejdet effektivt. Microsofts tilbagemelding på det var, at der kun var mulighed for at tjekke brugerens handlinger i Ribbon Hero, når brugeren benytter musen.

God fornøjelse!

Links

Hvis du bruger dansk version af Office, kan du måske have nytte af denne artikel fra bloggen i forbindelse med Ribbon Hero 2:

Hvad hedder det på engelsk? Terminologi i Word og andre Microsoft Office-produkter – sådan kan du hurtigt slå den korrekte oversættelse op

Tags: ,
>