Elementsøgning – en hurtig metode til at finde indhold af en bestemt type i et Word-dokument

Senest opdateret 23-okt-2019. Videoen er opdateret til afspilning uden brug af Adobe Flash Player.

Hvis du arbejder med lange Word-dokumenter, har du sikkert jævnligt brug for at tjekke indhold af samme type igennem hele dokumentet – eller du ønsker måske at finde en bestemt tabel eller et bestemt billede i dokumentet.

Der er mange måder at løse den opgave på. I denne artikel vil jeg fortælle om en indbygget funktion, som er rigtig nyttigt til formålet, men som ifølge min erfaring ikke bruges så meget, som den fortjener, fordi mange ikke ved, at funktionen findes. Funktionen er Elementsøgning (Object Browser). Elementsøgning anvender funktionaliteten fra Søg og erstat (Find and Replace).

BEMÆRK: Funktionen Elementsøgning findes i Word 2010 og ældre versioner af Word.
Se forklaringen om Word 2013 og senere versioner nedenfor.

Se video om Elementsøgning

Jeg har lavet en video, hvori jeg viser og forklarer, hvordan Elementsøgning virker. For at kunne høre forklaringerne skal du sikre dig, at du har slået højttalerne til.

BEMÆRK: Videoen gælder Word 2010 og ældre versioner af Word.
Se forklaringen om Word 2013 og senere versioner nedenfor.

   

play

Hvis du bruger Word 2013 eller senere version

I Word 2013 og senere versioner har Microsoft desværre fjeret de ikoner til Elementsøgning, jeg har demonstreret i videoen. Du kan finde samme funktioner på en anden måde, men den er mindre effektiv:

  1. Vælg fanen Vis > Navigationsrude (View > Navigation Pane).
  2. I Navigationsruden, klik på pilen til højre i feltet til søgning. Der vises nu en liste, som bl.a. indeholder de muligheder for søgning, der er demonstreret i videoen.
Valgmuligheder i Nagivationsrude - findes både i Word 2010 og Word 2013
Valgmuligheder i Navigationsruden – findes både i Word 2010 og Word 2013. Elementsøgning findes ikke i Word 2013 og senere versioner.
Tags: , , , ,
>